en-USel-GR
Το έργο LIFE-IP AdaptInGR στην επίσημη παρουσίαση του εργαλείου ADAPT2CLIMAtool

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR στην επίσημη παρουσίαση του εργαλείου ADAPT2CLIMAtool

Author: adaptivegreece adaptivegreece/Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020/Categories: Νέα

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR συμμετείχε στην παρουσίαση του διαδικτυακού εργαλείου ADAPT2CLIMAtool, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δρ. Στέφανος Παπαζησίμου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Δρ. Γιάννα Κιτσαρά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο  Αθηνών, παρουσίασαν τη δράση των φορέων τους στο έργο LIFE-IP AdaptInGR και ανέδειξαν τις συνέργειες και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο έργων.

Το εργαλείο ADAPT2CLIMAtool συμβάλλει στην προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή και συνεπώς στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, που αποτελεί και τον βασικό στόχο του έργου LIFE-IP AdaptInGR. To εργαλείο ADAPT2CLIMAtool δίνει τη δυνατότητα απεικόνισης της ευπάθειας των αγροτικών περιοχών σε μορφή χαρτών, αξιολόγησης των μέτρων προσαρμογής και ενίσχυσης της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για την προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή. Το εργαλείο είναι χρήσιμο για τους γεωργούς, τους υπεύθυνους χάραξης γεωργικές πολιτικής, του γεωπόνους, τη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων κοκ. Το εργαλείο ADAPT2CLIMAtool θα είναι προσβάσιμο και μέσω του υπό ανάπτυξη εθνικού διαδικτυακού πληροφοριακού κόμβου για  την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή του έργου LIFE-IP AdaptInGR, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια και η βιωσιμότητα του και μετά τη λήξη του έργου LIFE ADAPT2CLIMA. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη της ΠΔΕ αρμόδια για τη χάραξη και υλοποίησης της περιφερειακής  αγροτικής πολιτικής αλλά και εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα γεωργίας και παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Print

Προβολές (5867)/Comments (0)

Theme picker

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr