en-USel-GR
Συνεχίζεται το Πρόγραμμα σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς στο θέμα της «Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή» διαδικτυακά και το 2021

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς στο θέμα της «Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή» διαδικτυακά και το 2021

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR διοργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς της Α & Β/βάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση τους για θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 7 Μαρτίου 2020.

Η διεξαγωγή των σεμιναρίων, στο πλαίσιο της διατήρησης της ασφάλειας των εκπαιδευτικών λόγω του COVID-19, συνεχίζεται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom:

  •   στις 3 Οκτωβρίου 2020 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  •   στις 4 Νοεμβρίου 2020 για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  •   στις 5 Δεκεμβρίου 2020 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  •   στις 8 Μαρτίου 2021 για την Περιφέρεια Ηπείρου.
  •   στις 27 Μαρτίου 2021 για την Περιφέρεια Αττικής.

 

Τα σεμινάρια διεξάγονται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και αποτελούν τμήμα μιας σειράς 16 σεμιναρίων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Περαιτέρω διευκρινήσεις μπορούν να ζητηθούν μέσω του email: spe@ellinikietairia.gr ή τηλεφωνικά, μέσω του αριθμού: 2103316955-εσ.105.

 

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων θα παρουσιαστεί και θα χρησιμοποιηθεί το εκπαιδευτικό πακέτο «Οδηγός Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτικό Υλικό για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή» του έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το πακέτο αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων των εκπαιδευτικών στο θέμα της Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και προτείνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες κατάλληλα προσαρμοσμένες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις εκπαιδευτικές  βαθμίδες.

Τα σεμινάρια θα  συνδυάζουν: (α) διαδραστική παρουσίαση σε σχέση με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και (β) βιωματικά σεμινάρια βάσει των προτεινόμενων στο εκπαιδευτικό πακέτο δραστηριοτήτων.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κατεβάσουν το εκπαιδευτικό πακέτο από την ενότητα «Βιβλιοθήκη/Εκπαιδευτικό Υλικό» του παρόντος ιστοτόπου και να το χρησιμοποιήσουν ελεύθερα στο σχολείο τους.

Theme picker

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr