en-USel-GR

Διοργάνωση του 1ου τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το πρώτο περιφερειακό τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του έργου LIFE IP AdaptInGR θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις 20 – 22 Σεπτεμβρίου 2021. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης και με περιορισμένη φυσική παρουσία για τους ομιλητές/διοργανωτές, με βάση και τα ισχύοντα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ‘Covid-19’.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της δράσης C.6 του έργου που αφορά στην οικοδόμηση του δυναμικού της χώρας πάνω σε ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Συνολικά, την περίοδο 2021-2024, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν 13 αντίστοιχα περιφερειακά επιμορφωτικά Σεμινάρια (ένα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας). Τα σεμινάρια απευθύνονται σε τρεις κατηγορίες κοινού της εκάστοτε Περιφέρειας: (α) Φορείς λήψης αποφάσεων, (β) Στελέχη τεχνικών και άλλων υπηρεσιών ή/και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, και (γ) Ενδιαφερόμενα μέρη (συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ομάδων σε τομείς που επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής). Στόχος των σεμιναρίων είναι η παροχή της απαραίτητης γνώσης και εργαλείων σε υπηρεσίες και λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, με έμφαση στους τομείς υψηλής τρωτότητας της κάθε Περιφέρειας, καθώς και η υποστήριξη της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της κάθε Περιφέρειας.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας και σε συνεννόηση με το Πράσινο Ταμείο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  με την κ. Σπυριδούλα Ντεμίρη, διαχειρίστρια του έργου LIFE-IP AdaptInGR για το Πράσινο Ταμείο (sntemiri@prasinotameio.gr), τον κ. Στέφανο Παπαζησίμου. (s.papazisimou@pde.gov.gr) και την κ. Μαρία Μακρή (m.makri@pde.gov.gr), μέλη της ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έργο LIFE-IP AdaptInGR.

Theme picker

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr