en-USel-GR
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αγωνίζεται από το 1972 για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Είναι η μόνη μη κυβερνητική οργάνωση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται τόσο σε θέματα περιβάλλοντος όσο και σε θέματα πολιτισμού.

Η ΕΛΛΕΤ έχει ηγηθεί πολυάριθμων επιτυχημένων εκστρατειών για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η ίδρυση του θαλάσσιου πάρκου της Αλοννήσου, η διάσωση της Πλάκας, η προστασία του δελφικού τοπίου, το νότιου Σαρωνικού, της Πύλου, των λιμνών της μικρής και μεγάλης Πρέσπας, του κτήματος Τατοΐου, της περιοχής του Μαραθώνα, της αρχαίας πόλης της Κέας και πολυάριθμων βυζαντινών εκκλησιών και ιστορικών οικισμών όπως αυτών της Ύδρας και των νησιών του Αιγαίου. Επιπλέον, η ΕΛΛΕΤ έχει λάβει βραβεία για την υποδειγματική αποκατάσταση παραδοσιακών οικισμών, ενώ έχει σημαντική εμπειρία στην οικοδόμηση δυναμικού και στην παραγωγή εκδόσεων για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού τοπίου.

Η ΕΛΛΕΤ αποτελεί τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της συνομοσπονδίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον πολιτισμό Europa Nostra. Σε συνεργασία με την Europa Nostra, η ΕΛΛΕΤ υλοποιεί το έργο ENTOPIA για την προστασία των πολιτιστικών μνημείων και του τοπίου. Επιπλέον, αποτελεί μία από τις ΜΚΟ που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Συμβούλιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR, η ΕΛΛΕΤ θα συντονίσει την αξιολόγηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο τοπίο και στις χρήσεις γης σε εννέα πιλοτικές περιοχές, τρεις αρχαιολογικούς χώρους (Δελφοί, Δήλος και Μυστράς) και δύο ιστορικά οικιστικά σύνολα (παραδοσιακοί οικισμοί Κεντρικού Ζαγορίου και Παλιάς πόλης Κέρκυρας) και θα συντάξει οδηγίες για την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, θα συντονίσει τις δράσεις του Έργου για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, καθώς και στη διάχυση των αποτελεσμάτων του Έργου.

Ιστότοπος: www.ellet.gr

 

Σημεία επαφής για το έργο LIFE-IP AdaptInGR:

Λάζογλου Μιλτιάδης     

Project Manager, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων       

E-mail: entopia@ellinikietairia.gr

 

Στεμπίλη Κατερίνα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

E-mail: sepi@ellinikietairia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr